NYHEDER

Samling af motor
Cylinder installeres.
Klargøring af motor
Bundkar, krumtapaksel, svinghjul m.m. er ved at være klar til at sætte ombord.
Motor adskilles før installering
På grund af adgangsforholdene, er det nødvendigt at adskille motoren, før den kan installeres i "Gøl"
Motor leveres 23. juni 2018
Henrik Høyer Nielsen og Per Rømer fra Dansk Motor - og Maskinsamling ankommer med vores Hundested motor på deres flotte veteranlastbil.
Motortræf 2018
Lørdag den 28. april kørte vores motor hele dagen i forbindelse med Dansk Motor - og Maskinsamlings årlige åben hus arrangement.
6/4-2018 Prøvekørsel af vores Hundested motor.
Vi er godt på vej med vores Hundested motor. Torsdag den 5/4 samt fredag den 6/4 er der foretaget prøvekørsel- Oprindelig hed motoren type E som har en ydelse på 45 HK. Vores motor har fået letmetalstempel. Typen hedder nu E/L og ydelsen er øget til 59 HK.
13/3-2018 Samarbejde med Gjøl Skole
Gjøl Skole har ideer - Spændende ideer. Elever fra Gjøl Skole 4. og 5. klasse har sammen med Jane Palsgaard Nørgaard filmet denne videosekvens.
12/3-2018 Samarbejde med Gjøl Skole
Intro til samarbejde med Gjøl Skole ved Jane Palsgaard Nørgaard. Der arbejdes med overskrifter som : Forfædre , fællesskab og fremtid.
Motor til GØL
Afdrejning af krumtap til vores kommende Hundested motor.
"Store flyttedag"
Lørdag den 28 januar 2017. "GØL" flyttes fra Breddamgaard til nye omgivelser på Bjergets Vej 64.

Nyheder

Gøl Båden skifter formand og flytter
I løbet af foråret vil Gøl Båden blive flyttet til en anden hal. Det sker efter at træskibslaugets formand gennem det sidste år, Ida Rytter, har besluttet sig for at sælge sin ejendom, Breddamgaard i Torpet på Gjøl, og dermed også den store hal, der har rummet skibet siden starten af restaureringen for tre år siden.
Ida Rytter blev valgt som formand for bådelauget sidste januar. Den oprindelige formand, Idas mand, Jesper Schlotfeldt, blev dræbt i en bilulykke med en spøgelsesbilist på E45 i oktober sidste år. Ved generalforsamlingen i vinter lod hun sig overtale til at tage hans plads, men efter at hun her i efteråret besluttede at sælge ejendommen, valgte Ida Rytter også at trække sig fra formandsposten og orientere bådelauget om, at det nok ville blive nødvendigt med et nyt sted at arbejde med skibet.
Bestyrelsen har nu konstitueret sig med Ivan Kristensen, Gjøl, som formand og kassereren Jørn Hjerresen som næstformand. Han fortsætter også som kasserer. Derudover består bestyrelsen af Søren Carlsen, Kaj Graver, Peter Rodkjær, Søren Petersen og Lars Borberg.
Bådelauget er tæt på at have fundet et andet sted på Gjøl, som kan afløse den hidtidige bådehal. Båden skal først være ude til april, så der er god tid at løbe på, og indtil da fortsætter restaureringen i hallen i Torpet.
Her arbejder bådebygger Peder Hoven fra Aalbæk videre med skibet. Målet er at ”Gøl” skal være stabil nok til at kunne flyttes, når den tid kommer. Der er senest givet tilsagn fra Skibsbevaringsfonden på 241.000 kr. De kan række til midt i december, hvor den indeværende fase af restaureringen ventes at være afsluttet.
Sammen med Peder Hoven er igen ansat en anden skibstømrer, Anders Christensen, der også er på lønningslisten december ud. Til den tid ventes endnu nogle portioner fondsmidler at være klar til udbetaling.
I den daglige gruppe af frivillige, står man lige for at kunne færdiggøre den store svedekasse, som smedeholdet har lavet. Den skal bruges til at dampbøje planker og bord til beklædningen og til barkholtsrangen, den gennemgående plankekant i dækshøjde hele vejen rundt, som skal være færdig, før skibet kan holde til en flytning.
Selve svedekassen er færdig, men skal isoleres, og varmekilderne skal anskaffes og monteres, så den kan komme i brug – først til en prøvekørsel, så til sit formål.
-Arbejdet har kørt på lavt blus siden sommerferien, men nu er tingene på plads, og vi kan fortsætte for fuld styrke, siger formand Ivan Kristensen.


MVH Lars Borberg
9827 7222

Kontakt kan også tages til
Formand Søren Petersen, Gjøl


Peter Rodkjær (prodskjr@gmail.com)
Kaj Graver (eogkgraver@gmail.com)
Søren Petersen (moelstubgaard@email.dk)
Lars Borberg (larsborberg@hotmail.com)

 

27-9-2016 Genopstart af restaureringsarbejdet, efter at der er frigivet midler fra Skibsbevaringsfonden. Vi påregner at midlerne rækker frem til midten af december 2016.

18-6-2016 Arbejdsdag en lørdag, så alle der arbejder kan deltage og høre status på arbejdet med restaureringen.

19-1-2016 Udsendelse af medlemsorientering om afholdelse af generalforsamling den 10.2.2016 kl. 19.30 på Torpet 22, Gjøl, 9440 Aabybro. 

14-12-2015 Motorgruppen var på udflugt til Bjerringbro og Grenå for at kigge på mulige emner til glødehoved/rørs motor. Motorsamlingen i Grenå var meget interssant, og der er nu ideer til hvad der kan arbejdes videre med.

22-11-2015 Gølbådens Træskibslaug har ved julemarkedet på Gjøl kro indsamlet 4.000 kr. 

11-10-2015 Formand for Gølbådens Træskibslaug er afgået ved døden, og bestyrelsen konstituterer sig ved kommende møder

08-08-2015 100.000 kr. Indsamlet på én måned ved salg af anparter, salg af Gjøltrolde, lotteri og loppemarked.

20-05-2015 Kølsvin monteret - Stævne, køl, bjørne, spanter og kølsvin boltet sammen.

3. MILEPÆL: 05-12-2012 GØL er registreret i Dansk Skibsregister

2. MILEPÆL: 24. juli 2012 GØL erklæres bevaringsværdig af Skibsbevaringsfonden.

1. MILEPÆL: 28. marts 2012 GØL flyttes, med kran og blokvogn, hjem til Gjøl.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.03 | 22:59

Hej - Vi udsender ind i mellem nyhedsbreve, men som oftest er det via facebooksiden, at vi formidler historier mv. Se venligst din mail.

...
21.03 | 09:34

Hej
Jeg har desværre ikke modtaget noget nyhedsbrev fra Jer ...
Venlig hilsen Hans (ordre nummer 693945)

...
28.04 | 18:36

Det ser hyggeligt ud . Træls villy og jeg ikke kom til Gjøl til den havnefest , det ville jeg gerne have været . Hilsen Inger fra Hals

...
28.04 | 18:25

Det lyder spændende Kurt , men ikke så spændende som projektet med den gamle træbåd fra Gjøl . Hilsen Inger

...
Du kan lide denne side